Ženy  a muži- veteráni a pravidelní účastníci Moravsko slovenského chodeckého poháru bojovali o medaile na halovém MČR Veteránů v Jablonci nad Nisou.

Na start dvou samostatných závodů na 3.000m  se postavilo 6 žen a 11mužů. Zejména v kategorii žen měl početné zastoupení jihomoravský region.  V něm svedli souboj Ivana Śkařoupková /W40-17:31,29/ z Orla vyškov s Lenkou Slabákovou z AC Moravská Slavia Brno. Právě tento duel vynesl Lence osobní rekord 17:32,34 se kterým jen nepatrně zaostala  za Českým halovým rekordem veteránek v kategorii W50. Ten drží celkově pátá v cíli Anička Málková z Orla Vyškov (kategorie W55) časem 17:31,.. .

Celý závod žen jasně ovládla způsobem start-cíl Lenka Borovičková  ze Smola chůze Praha .Po přepočtech věkových koeficientů bylo nakonec pořadí v rámci MČR následující: 1. Borovičková,2. Slabáková 3. Málková. Dvě medaile tedy putují na jižní Moravu! Gratuliujeme!

 

Závod mužů měl jasnéhio favorita Martina Nedvídka bz AC Rumburk, kterého ani po přepočtech věkových koeficientů nemohl nikdo v celokovém pořadí ohrozit. Svou pozici si jasně upevnil kvalitním výkonem 12:55,89 a otestoval formu před blížícím se MS Veteránů v polské Toruni, kde Martin startuje na trati 10km na silnici.

Na dalších dvou místech sváděli souboj Tomáš Vojtíšek z Brna a Luděk Šolc z AC Mladá Boleslav. Tomáš, u kterého se projevila únava z tréninkového nasazení byl nakonec 200m před cílem diskvalifikován a Luděk došel do cíle ve standartím čase 15:30,14min.

 

 

Výsledky:

https://online.atletika.cz/upload/jablonec%20nad%20nisou%209.3.2019.pdf

galerie