Jubilejní 20.Mistrovství Evropy Masters nad 35 let hostil letos dánský Aarhus. Přístavní město na Jutském poloostrově.Chodecká část na delších distancích (10km ženy,20km muži) byla situována do prostředí Ceres parku před Aarhus stadion, v těsné blízkosti Baltského moře.Po většinu závodu zužoval startující déšť, místy až dešťová průtrž a chladné počasí okolo 17 stupňůC. Krásný 2km dlouhý mírně kopcovitý přírodní okruh.

Naším chodcům se příliš nedařilo. Diskvalifikováni byli Jan Rein kolem 10km a Josef Smola na 19km (oba kat. M50) a Zdeněk Gonsiorovský (M75) na 17 km upadl vinou kluzkého povrchu na obrátce a lékaři byl odvolán z tratě. Tento fakt zapříčinil, že v cíli nebyla klasifikována dvě česká družstva (M40 a M70).

Jediné dvě individuální medaile vyšel Vláďa Kánský. Nejprve na 5.000m chůze na dráze v čase 32:25,77 získal Titul Mistra Evropy v M75. Na 20km trati mu pak oplatil porážku z chodeckého sprintu bývalý Olympiský vítěz Christoph Hohne.V kategorii družstev M60  pak český tým ve složení Josef Kalát, Jiří Janoušek a Petr Adam získal stříbro.

 

Tomáš Hlavenka

 

Web mistrovství:

http://www.emacs2017.com/

galerie