Mistrovství ČR v chůzi na 20km hostili tradičně středočeské Poděbrady v rámci 87. ročníku mezinárodního chodeckého mítinku Poděbrady walking. 

Závod mužů i žen v rámci národního mistrovství měl jasné favority, Anežku Drahotovou a Lukáše Gdulu, kteří své role potvrdili a jasně ve svých závodech zvítězili. 

V kategorii mužů pak překvapil  na druhé příčce solidním osobním rekordem 1:28:56 Vítek Klaváč z Kladna, který se úspěšně zotavil z nedávné padesátky v Dudincích.

Na třetím místě došel brněnský veterán Tomáš Hlavenka z AC Moravská Slavia Brno v v čase  1:33:49. Hlavenkovi však k lepšímu výkonu v ideálním vytrvaleckém počasí bránili zažívací potíže. I tak se zopakovalo umístění na stupních vítězů z minulého roku.

Velice pěkný výsledek 1:35:35hod. podal ještě čtvtý v cíli, čerstvý veteránský Mistr Světa z Toruni Martin Nedvídek z AC Rumburk. Mládí pohořelo.

To nemůžeme říct o kategorii žen, kde za Anežkou Drahotovou došla teprve 21letá Veronika Janošíková z AK Šternberk v osobáku 1:49:07 a na třetí pozici překvapila snad celou chodeckou veřejnost Štěpánka Pohlová -Kučerová ze Sokola Hradec Králové. Ta téměř na domácí půdě zašlapala teprve druhou dvacítku v životě za pěkných 1:56:30 ! Nuto dodat, že Štěpánka se věnuje chůzi teprve od podzimu 2018 a doufám tedy, že se můžeme těšit na její další výkonnostní růst.

Medailistky z loňského roku  Lenka Borovičková a Naďa Dušková skončili nečekaně pod stupněmi vítězů.

 

Výsledky MČR v chůzi na 20km mužů a žen:

https://online.atletika.cz/vysledky/36402

 

 

  •  

 

galerie